Späť k newsroom
Mailchimp - subscribe form sidebar

V Accace sme sa zapojili do medzinárodného sviatku dávania GivingTuesday

7 decembra 2017
Tento článok je dostupný aj v
anglickom jazyku

Milióny ľudí po celom svete sa 28. novembra spojili, aby v rámci iniciatívy GivingTuesday podporili komunity, v ktorých žijú. Neziskové organizácie, občianske združenia, firmy, rodiny a jednotlivci tak mali príležitosť sa vzájomne obohatiť, prijímať a najmä šíriť dobro. A Accace nebol výnimkou. Naši kolegovia sa mali možnosť zapojiť v rámci pracovného času do viacerých dobrovoľníckych aktivít, ktoré sme súbežne organizovali.  Stali sme sa tak súčasťou tejto novej tradície, pretože zapojiť sa bolo úplne jednoduché – stačilo len spraviť dobrý skutok.

Môžem, pomôžem!“ bol slogan, ktorý si osvojili dobrovoľníci, ktorí sa zapojili do medzinárodného sviatku dávania a na Slovensku tak pomohli vyše 115 zapojeným neziskovým organizáciám darovaním svojho času, peňazí, know-how alebo čohokoľvek iného, čo bolo treba.

Celosvetovo bol tohtoročný GivingTuesday, ktorý vznikol ako protipól ku konzumnému dňu nakupovania BlackFriday, už po piatykrát dňom, kedy sa šírilo dobro a nezištné dávanie komukoľvek, kdekoľvek a akokoľvek. Táto jednoduchá, avšak silná myšlienka, spojila už viac než 50 000 organizácií a milióny ľudí v 98 krajinách sveta. Tento rok ho Nadácia Pontis po prvýkrát úspešne uviedla aj na Slovensku a Accace bol jednou so spoločností, ktorá sa tiež nadchla pre tento nápad. „Dali sme si záväzok vnímať a napĺňať nielen požiadavky našich klientov a kolegov, ale aj okolia, v ktorom všetci žijeme. Myšlienka Giving Tuesday je nám blízka, preto sme sa v utorok rozhodli zapojiť súbežne do viacerých rôznorodých aktivít,“ vyjadrila sa Denisa Turzová, Marketing Team Leader spoločnosti Accace. Accace pripravil školenie pre zamestnancov neziskových organizácií, kde sa mali možnosť vzdelávať v témach z oblasti miezd a personalistiky. Ďalší dobrovoľníci sa zapojili do venčenia psov v útulku Slobody zvierat, iní išli spestriť predvianočný čas do domovu dôchodcov výrobou ozdôb, či zorganizovali zbierku počítačov a elektroniky pre detský domov na východe Slovenska.

Deň dávania jedinečným spôsobom spojil rôzne skupiny ľudí a povzbudil ich k prejavom štedrosti. Jednotlivci a firmy, ktoré zapojili svojich zamestnancov tak pomohli dobrej veci, v ktorú veria. Nezáleží na tom, čo darovali alebo komu. Dôležité je, že sa stali súčasťou toho, aby bol svet aspoň na jeden deň o niečo lepší.

[Pop-up][MC] Zmeny v DPH a ich vplyv na e-commerce SK | eBook
crosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram